Mot nya höjder tillsammans med Norvestor

Pressmeddelande – 10 juni 2024

Recover Group har glädjen att meddela att ett avtal har ingåtts om att sälja Serwent Group (”Serwent”) till Norvestor IX SCSp (”Norvestor”).

Serwent har sitt huvudsäte i Norge och är en ledande leverantör av underhållstjänster för underjordisk infrastruktur (UIM) i Skandinavien och en del av Recover Group. Bolaget tillhandahåller service till kommuner, företag och privatpersoner och erbjuder vatten & avloppstjänster som akuta stopp, stamspolningar, rörinspektion, rörinfodring och andra tjänster som är kritiska för vatten- och avloppsinfrastruktur. Bolaget erbjuder även tjänster inom slam och torrsugning, besiktning av oljeavskiljare samt ADR och containertjänster. Bolaget har idag 23 filialer i Skandinavien som effektivt kan serva cirka 50 % av befolkningen i regionen.

Serwent etablerades ursprungligen inom Recover-koncernen genom åtta förvärv som sedan dess har integrerats till en enda, fristående plattform. Under Recovers ägarskap har bolaget utvecklats från att vara en mindre regional aktör till att bli en av de ledande aktörerna på den skandinaviska marknaden.

”Jag är mycket stolt över utvecklingen av Serwent som en del av Recover Group och tror att bolaget har en väldigt ljus framtid framför sig med en ny ägare som kan ägna ytterligare resurser och sin fulla uppmärksamhet åt att ta Serwent till nästa nivå”, säger Ted Söderholm, VD för Recover Group.

Aleksander Holter, VD för Serwent Group, ”På Serwents vägnar vill jag tacka Ted och hela Recover-familjen, samt EQT för deras ovärderliga stöd under åren. Vi välkomnar också Norvestor som ny ägare av Serwent och ser fram emot möjligheten att samarbeta med Norvestors team för att ta Serwent till nya höjder.”

De finansiella detaljerna i transaktionen, som är föremål för sedvanliga godkännanden, offentliggörs inte.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

  • Ted Söderholm, Managing Director Recover Group, +46 76 545 0165
  • Juho Frilander, Managing Director EQT Partners, +358 96 962 470
Kontakta oss